dakreiniging / impregneren

CONTACT

DAK REINIGING

Dak reiniging is het reinigen van uw dak met behulp van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger of stoomcleaner. Het schoon houden van uw dak is niet alleen belangrijk voor een mooi aangezicht ,maar is ook van belang om technische problemen te voorkomen zoals vorstschade en lekkages. De meest voorkomende vervuiling op daken zijn o.a. algengroei, mos en vervuiling door atmosferische invloeden.

Met name mos groei is erg schadelijk voor uw dak. De mos wortels groeien namelijk in de poriën van de dakpannen. Door uitzetting van deze wortels bij regen en vorst kunnen er scheurtjes of zelfs afbrokkeling ontstaan. Met als gevolg lekkages en vorstschade. Door uw dak door ons schoon te laten houden voorkomt ingrijpende renovaties en schimmelgroei.

 

3 belangrijke redenen om uw dak te laten reinigen

Verlengde levensduur van uw dak
Als u uw dak schoon houd verlengd u de levensduur van uw dakpannen. En daarmee het uitstellen van hoge kostenposten zoals renovaties en vervanging van het dak.
Stijging van de waarde van uw woning/representatieve uitstraling van uw pand
Het reinigen van een dak geeft een pand een volledig andere uitstraling. Uiteraard kan dit een positieve invloed hebben bij bijvoorbeeld de verkoop van een pand.
Gewoon mooi!
Uw dak zal er weer als nieuw uit zien! Is er te lang gewacht met onderhoud en zijn uw pannen oud en poreus dan kan Uw dak laten coaten een duurzaam alternatief zijn.

IMPREGNEREN

Impregneren betekent letterlijk: iets doordrenken met een vloeistof. Wanneer het specifiek bij daken of gevels gaat over ‘impregneren’, dan wordt eigenlijk ‘hydrofoberen’ bedoeld. Dat inhoud: ‘Het behandelen van gevels en daken om ze waterafstotend te maken zonder het vocht transport naar buiten te verhinderen’

 

Wat heb je aan een gehydrofobeerd (geimpregneerd) dak?

Daken die snel opdrogen na een regenbui worden minder snel vuil. En als een gehydrofobeerd dak vuil wordt dan is het makkelijker schoon te krijgen. Mossen kunnen heel moeilijk groeien op een gehydrofobeerd dak. Na het reinigen kan een niet gehydrofobeerd dak vaak al na 1 jaar algen en zelfs mos groei vertonen. Door uw dak door Ons te laten hydrofoberen stelt u dit verschijnsel uit tot 4 a 5 jaar.

 

“N.B.: Impregneren is een oplichtingsgevoelige dienst: Het komt geregeld voor (meestal bij voordelige aanbiedingen) dat het impregneermiddel word verdunt en of niet toereikend en ronduit slecht word aangebracht. Laat het impregneren daarom over aan een gerenommeerd bedrijf als Dakcoating Helmond.”