Gevelreiniging/impregneren

CONTACT

GEVELREINIGEN

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning of bedrijfspand. Naast dat het de uitstraling van uw gebouw verbetert draagt het reinigen van uw gevel natuurlijk ook bij aan de levensduur van het voeg -en metselwerk.

Het reinigen van de gevel kan op vier verschillende methoden worden gedaan , afhankelijk van de soort en staat van uw gevel.

Koud reinigen:

Dit is een methode die wij vaak toepassen bij lichte vervuiling zoals mos of atmosferische vervuiling. Hierbij brengen wij een biologisch afbreekbaar middel op de gevel aan om het vuil los te weken. Vervolgens wordt het oppervlakte koud afgespoten met een vuilfrees.

Reinigen met stoom:

Stoomreinigen wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling zoals mos of atmosferische vervuiling. Bij deze methode wordt water verwarmd tot temperaturen boven de 90 graden en vervolgens met een vuilfrees tegen de muur aan gespoten. Deze methode passen wij toe als het voegwerk van de gevel slecht is.

Chemisch reinigen:

Bij deze methode wordt er een chemisch middeltje op de gevel aangebracht waardoor het vuil losweekt daarna wordt de gevel afgespoten met een vuilfrees. Deze manier is geschikt voor het verwijderen van vervuiling als verfresten of roet.

Stralen:

Het stralen passen wij toe bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de gevel aangebracht.

 

IMPREGNEREN

Impregneren betekent letterlijk: iets doordrenken met een vloeistof. Wanneer het specifiek bij daken of gevels gaat over ‘impregneren’, dan wordt eigenlijk ‘hydrofoberen’ bedoeld. Dat inhoud: ‘Het behandelen van gevels en daken om ze waterafstotend te maken zonder het vocht transport naar buiten te verhinderen’

 

Waarom is het verstandig om je gevel te impregneren?

De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat hij vochtwerend is. Door uw gevel  te impregneren verleng je niet alleen de levensduur van je voeg en metselwerk maar zorg je er ook voor dat er geen water meer door de muur wordt opgenomen of wordt doorgelaten. Als er vocht wordt doorgelaten kan dat namelijk ook zorgen voor schade binnen uw gebouw ,denk hierbij aan vochtplekken en of schimmelgroei.

 

“N.B.: Impregneren is een oplichtingsgevoelige dienst: Het komt geregeld voor (meestal bij voordelige aanbiedingen) dat het impregneermiddel word verdunt en of niet toereikend en ronduit slecht word aangebracht. Laat het impregneren daarom over aan een gerenommeerd bedrijf als Dakcoating Helmond.”